Турското правителство възнамерява да забрани продажбата и вноса на електронни

...
Турското правителство възнамерява да забрани продажбата и вноса на електронни
Коментари Харесай

Турция смята да забрани електронните цигари

Турското държавно управление има намерение да забрани продажбата и вноса на електронни цигари, заяви министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа, представен от Българска телеграфна агенция. Правителственото предложение ще бъде гласувано в Меджлиса.
По-рано Центърът за профилактика и надзор на заболяванията (CDC) в Съединени американски щати е установил гърмеж на белодробни и респираторни болести измежду пушачите с електронни цигари. От центъра са предложили на хората да „ прегледат опцията за отвод от електронните цигари”.

Вероятният извършител на болесттите е масло с витамин Е. Специалисти от Управлението по хигиеничен контрол върху качеството на питателните артикули и лекарства в Съединени американски щати са разкрили веществото в примеси с марихуана, която заболелите пушачи на електронни цигари са пушили.

Въпреки безапелационните заключения на политици и лекари, към този момент не е реализирано единогласие по тематиката и специалистите считат, че е рано за дефинитивни заключения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР