Турското правителство ще плаща 60 процента от заплатите на служителите

...
Турското правителство ще плаща 60 процента от заплатите на служителите
Коментари Харесай

Турското правителство ще плаща 60 % от заплатите на служителите на фирми, засегнати от COVID-19

Турското държавно управление ще заплаща 60 % от заплатите на чиновниците на компании, изпаднали в несъстоятелност поради ковид, заяви Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Сумата, в размер сред 1752 и 4381 турски лири (260 и 650 долара) ще бъде изплащана в период от три месеца.

Правителството ще поема и здравните осигуровки на служащите през визирания интервал.

Мярката дава опция на засегнатите от ограниченията против COVID-19 компании да запазят чиновниците си през тези три месеца.

Ако даден чиновник загуби работното си място след този тримесечен интервал, той ще получава обезщетение за безработица в размер до 2354 турски лири (350 долара) месечно за период до седем месеца.

Турция одобри и други ограничения като данъчни облекчения и пролонгация за компании и частни лица.

Под закрилата на държавното управление са сложени особено компаниите в региона на туризма и авиацията, които са най-тежко наранени от ковид.

Освен посредством погашение на 60 на 100 от заплатите на чиновниците Анкара ползва и други ограничения в поддръжка на работодателите. Турция усили също по този начин и минималната пенсия в страната, която стана 1500 турски лири (223 долара), припомня Анадолската организация.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР