Турското правителство провежда срещи с почти всички партии в парламента,

...
Турското правителство провежда срещи с почти всички партии в парламента,
Коментари Харесай

Ердоган търси единство с опозицията за руската техника и кризата със САЩ

Турското държавно управление организира срещи с съвсем всички партии в Народното събрание, с цел да набере поддръжка за Анкара преди диалозите сред президента Реджеп Тайип Ердоган и американския му сътрудник Доналд Тръмп в Япония. Това заяви " Хюриет дейли нюз ".

Според вестника министърът на защитата Хулуси Акар е разговарял с водача на главната опозиционна партия Кемал Кълъчдароглу (застанала зад спечелилия на изборите в Истанбул), ръководителя на националистите Девлет Бахчели и водача на отделилата се от крайнодесните Мерал Акшенер, оглавяваща Добрата партия.

" Представихме информация " и " слушахме отзиви и рекомендации... беше добър продан на информация, " изяснява Акар пред кореспонденти след срещата с Бахчели. " Ще дава тази информация и на другите ръководители. "

Подготовка

Това значи, че Акар - и екипът на Ердоган - пробват да наберат поддръжка от опозицията за идващ стадий от напрежението сред Турция и Съединените щати, нараснало се поради решението на Анкара да купи съветски ракетни комплекси С-400 макар апелите на Вашингтон да не го прави. Съединени американски щати обвързаха решението с оставането на Турция в програмата за изтребителите F-35, от които Турция е поръчала десетки, само че и за които създава над 900 съставния елемент.

През юни Патрих Шанахан, по това време изпълняващ длъжността началник на Пентагона, изпрати на сътрудника си Акар писмо, съгласно което Турция ще бъде изключена от плана за F-35, в случай че не промени концепцията си. Позицията и на кабинета, и на Ердоган е, че съветските С-400 са по-изгодни от предлаганите от Съединени американски щати " Пейтриът " и доставката при всички положения ще стартира в първата половина на юли.

Турция към този момент е заявявала, че се готви за опцията да ѝ бъдат наложени наказания, в случай че не се откаже от ракетите. След като тематиката бе останала на назад във времето преди изборите в Истанбул през вчерашния ден, турски специалисти означиха, че вниманието на Ердоган ще се насочи точно към нея дни преди срещата на Г-20 и диалога с Тръмп в края на тази седмица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР