Турското правителство планира да приеме пакет с икономически мерки преди

...
Турското правителство планира да приеме пакет с икономически мерки преди
Коментари Харесай

Турция приема редица икономически мерки преди изборите в Истанбул

Турското държавно управление възнамерява да одобри пакет с стопански ограничения преди повторните избори в Истанбул идващия месец, в това число за прекачване на минимално изискваните по закон запаси на централната банка към държавната хазна, съобщи Ройтерс, базирайки се на в. " Хюриет ".

Ройтерс припомня, че в понеделник заяви, че държавната хазна изготвя законодателство за трансфер на 40 милиарда лири (6,60 милиарда долара) от минимално изискваните от закона запаси на централната банка към бюджета на държавното управление - следващият неортодоксален опит страната да бъде изведена от рецесията и да се подкрепи турската лира, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица организацията цитира източници, съгласно които турските държавни банки са продали към 4,5 милиарда $, в това число в паниката на късната петъчна търговия, с цел да овладеят загубите, понесени от националната валута след решението за повтаряне на изборите за кмет на Истанбул.

Според обявата на в. " Хюриет " през днешния ден на Народното събрание ще бъдат показани четири законодателни оферти, откакто те бъдат дефинитивно утвърдени на съвещание с присъединяване на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Минимално изискваните от закона запаси на централната банка са били на стойност 27,6 милиарда лири към края на предходната година, съгласно банковия баланс.

В планувания стопански пакет се планува да бъдат включени още преструктуриране на заемите в енергетиката, тласъци в туристическия бранш и платена военна работа, написа " Хюриет ". Очаква се пакетът да бъде прегледан от Народното събрание идната седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР