Турското първенство едва бе подновено след паузата заради ударения и

...
Турското първенство едва бе подновено след паузата заради ударения и
Коментари Харесай

Футболен шеф извади отбора си от терена в Турция

Турското състезание едвам бе възобновено след паузата поради интонации и ритан арбитър, и се стигна до нов скандал в мача " Истанбулспор " - " Трабзонспор " в Суперлигата.

Срещата бе спряна в 74-ата минута, защото президентът на клуба край Босфора Еджмел Фаик Саръалиоглу слезе на терена и подреди на тима си да го напусне. Резултатът бе 2:1 за отбора от Трабзон.

Домакините имаха искания за дузпа, след като Флориан Лошай падна в наказателното поле. Съдията Али Шансалан даде знак играта да продължи, а в ответната атака гостите вкараха за 2:1.

Реферът прегледа попадението, а и ситуацията преди този момент благодарение на ВАР, като удостовери своите решения.

Президентът на " Истанбулспор " Фаик Сариалиоглу слезе на терена и подкани играчите си да тръгнат към съблекалнята. Появиха се още ръководители на двата тима и други длъжностни лица, а играчите се прибраха. Някои футболисти изчакаха известно време мачът да бъде възобновен, само че това не се случи.

Мехмет Йешил от " Истанбулспор " се върна на игрището и съобщи, че отборът му няма да доиграе мача, като се ръкува с реферите.

Любопитно е, че турските играчи одобриха решението на шефа си без да спорят с него, до момента в който чужденците дълго отказваха да се съобразят и упорстваха срещата да се доиграе. Един от футболистите даже падна на колене пред президента, с цел да го моли да не вади тима.

Преди десетина дни шефът на " Анкарагюджю " нахлу на терена и нокаутира арбитър, който бе и ритан в мача с " Ризеспор ". Тогава шампионатът бе спрян, а интернационалният рефер Халил Умут Мелек прекара два дни в болница. Паузата завърши през вчерашния ден - 19 декември.

Фарук Коджа подаде оставка, а по-късно бе изваден от футбола доживот. Клубът му понесе санкция от близо 70 хиляди $, а в пет домашен мача ще играе без аудитория.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР