Турското настъпление срещу кюрдските сили в Сирия може да създаде

...
Турското настъпление срещу кюрдските сили в Сирия може да създаде
Коментари Харесай

Макрон: Турското настъпление в Сирия може да създаде неудържима хуманитарна ситуация

Турското нахлуване против кюрдските сили в Сирия може да сътвори неудържима филантропична обстановка и да помогне за ново появяване на Ислямска страна в региона, съобщи френският президент Еманюел Макрон, който одобри довечера в Париж немската канцлерка Ангела Меркел.

"Нашата обща воля е това нахлуване да спре. Ние, и двамата, сме уверени, че има заплаха, от една страна, това нахлуване да сътвори неудържими филантропични обстановки, и от друга да помогне на Даеш да се появи още веднъж в региона ", сподели Макрон, представен от Франс прес.

Френският президент е споделил в телефонни диалози с президентите на Турция Реджеп Тайип Ердоган и на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че турското нахлуване в Сирия би трябвало неотложно да бъде спряно, съобщи Ройтерс.

Макрон ще свика незабавно съвещание на силовите министри довечера, с цел да обсъдят разновидностите на дейности след турското нахлуване, заяви Елисейският замък. Франция е един от главните сътрудници във водената от Съединени американски щати коалиция против Ислямска страна и желае да се свика незабавна среща на страните от обединението, прибавя Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР