Турското министерство на вътрешните работи въведе изискване за извършване на

...
Турското министерство на вътрешните работи въведе изискване за извършване на
Коментари Харесай

На турските граници въвеждат здравен скрининг на пристигащите от чужбина

Турското министерство на вътрешните работи вкара условие за осъществяване на здравен скрининг на граничните пунктове на идващите от чужбина турски и задгранични жители поради новия ковид.
Според наредбата, която е била разпратена до всички 81 валийства в страната, до граничните служби по суша, въздух и море, както и до дирекциите по миграция, при определяне на възможни признаци на заболяване съответният пасажер или пасажери ще бъдат подлагани на тест за COVID-19, който ще се прави гратис. Резултатите ще се проучват от здравните управляващи и ще се взема решение дали съответният пасажер може да влезе в страната, добавя Българска телеграфна агенция.
Инструкцията в действителност анулира предходната мярка, която предвиждаше 14-дневна изолираност на идващите, което бе публично обявено от Агенцията за турците в чужбина.
Според турското вътрешно министерство всички гранични пунктовe на Турция са отворени и работят обикновено, като се изключи Граничен контролно-пропусквателен пункт на границата с Иран, който е затворен.
Според турските митнически управляващи граничните пуктове с България Капъкуле, Хамзабейли/Лесово и Дерекьой/Малко Търново са отворени и работят обикновено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР