Турското министерство на вътрешните работи обяви забрана за излизане на

...
Турското министерство на вътрешните работи обяви забрана за излизане на
Коментари Харесай

Турските власти наложиха забрана за излизане от къщи на гражданите над 65 години

Турското министерство на вътрешните работи разгласи възбрана за излизане на улицата, в парковете, градините на жителите над 65-годишна възраст, както и на тези, които са с хронични болести, поради риска от ковид.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1818
Мярката влиза в действие от среднощ и е в границите на Закона за публичния ред в окръзите, се показва в известие на вътрешното министерство.

Това е една от най-радикалните ограничения на управляващите, подхванати до момента в битката против новия ковид.

9 умряли от ковид в Турция, инфектираните са 670

Преди това турският министър на опазването на здравето в обществено изказване по малкия екран прикани възрастните хора да не излизат на открито.

Предния ден бяха анулирани картите за гратис пътешестване в градския превоз на пенсионерите над 60 години. Преди това Дирекцията по религиозни въпроси наложи възбрана за груповите молебствия в джамиите на възрастните хора.

Според статистики в Турция към 7,5 млн. възрастни хора са обсъждани като уязвима група за новия ковид.

Предстои да бъдат огласени съответни ограничения за това по какъв начин ще се ползва възбраната за излизане на открито и какви наказания ще бъдат налагани при положение на неспазване.

Ограничават придвижването на градския превоз в Истанбул поради COVID-19

По данни от предходната нощ девет турски жители са умряли от новия ковид. На 670 души възлязоха инфектираните с вируса на COVID-19.

Турският здравен министър оповестява новите случаи на вероятно умряли и инфектирани хора всеки ден към среднощ, нормално в Туитър.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1818  Депутатите одобриха Закона за ограниченията по време на изключително състояние Депутатите одобриха Закона за ограниченията по време на изключително състояние  Европейска комисия предлага да се задейства Общата защитна уговорка на Пакта за непоклатимост и напредък Европейска комисия предлага да се задейства Общата защитна уговорка на Пакта за непоклатимост и напредък  Народното събрание ще заседава единствено в четвъртък и петък Народното събрание ще заседава единствено в четвъртък и петък
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР