Турското министерство на външните работи осъди поредното изгаряне на Корана

...
Турското министерство на външните работи осъди поредното изгаряне на Корана
Коментари Харесай

Турското министерство на външните работи осъди поредното изгаряне на Корана

Турското министерство на външните работи осъди следващото изгаряне на Корана от група антиислямски деятели пред посолствата на Египет и Турция в датската столица Копенхаген, заяви Анадолската организация.

В изказване нощес ведомството акцентира, че осъжда „ по най-категоричен метод продължаващите офанзиви в Копенхаген против свещената книга “.

„ Фактът, че датските управляващи настойчиво си затварят очите пред тези офанзиви и пази тези провокации, демонстрира, че те не виждат заплахата от последствията, които могат да провокират такива произшествия “, се разяснява в изказването.

Според външното министерство на Турция „ сходни набези освен наскърбяват милиарди мюсюлмани, само че и вредят на обществения мир и културата на общуване “.

Анкара прикани датските управляващи да „ подхващат нужните ограничения, с цел да предотвратят повторното осъществяване на това закононарушение от ненавист “.

Крайнодясна антиислямска група, известна като „ Датски патриоти “ изгори екземпляри на Корана в понеделник и вторник пред посолствата на Турция, Египет и Ирак в датската столица Копенхаген.

През последните месеци се следят многократни сходни дейности от антиислямисти, най-много в северноевропейските и скандинавските страни като Дания и Швеция.

Пакистан и Саудитска Арабия също показаха отвращение от протичащото се.

Шведският външен министър Тобиас Билстрьом съобщи, че държавното управление му се пробва да промени закона, защитаващ правото на свободата на словото, тъй че да бъдат възпрепятствани бъдещи набези против Корана, съобщи АА.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР