Турското министерство на външните работи осъди остро реакция на Германия

...
Турското министерство на външните работи осъди остро реакция на Германия
Коментари Харесай

Турция: Гърция заплашва суверенитета, регионалната сигурност и стабилността на своя съсед

Турското министерство на външните работи осъди остро реакция на Германия в поддръжка на Гърция против нарушение на гръцкото въздушно пространство и прелитания на турски военни самолети над гръцките острови, отхвърляйки изказванията на Берлин като " безпочвени ", предава Анадолската организация.

Говорителят на министерството Танжу Билгич реагира на изказвания на заместник-говорителя на немското федерално държавно управление Волфганг Бюхнер и предизвести, че е недопустимо Германия да попада в " провокативната клопка на Гърция и да взе участие в клеветническа акция против Турция ".

Бюхнер направи това изказване в сряда след диалози предния ден сред канцлера Олаф Шолц и гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис по отношение на събитията в Източното Средиземноморие.

" Ще продължим да пазиме нашия суверенитет против опитите на Гърция да нарушава въздушното ни пространство и да тормози наши летателни апарати в турското и интернационалното въздушно пространство ", сподели Билгич.

" Гърция е единствената страна в света, която претендира за повече въздушно пространство от териториалните ѝ води ", добави той.

" Ако има някой, който заплашва суверенитета, районната сигурност и стабилността на своя комшия, то това е Гърция ", акцентира Билгич.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР