Турското министерство на отбраната разпореди движението на своите военни в

...
Турското министерство на отбраната разпореди движението на своите военни в
Коментари Харесай

Турция намалява маневрите си в Сирия заради коронавируса

Турското министерство на защитата разпореди придвижването на своите военни в Сирия да бъде сведено до най-малко заради пандемията COVID-19, съобщи " Спутник ".

" Поради коронавирусната зараза е взето решение за ограничение придвижването на войските в зоните на военните интервенции в Сирия, в случай че това не е от значително значение ", обявиха от министерството.

Турската войска, която оперира 12 наблюдателни пункта в Идлиб за наблюдаване на съглашението за деескалация през 2018 година, се намеси при започване на февруари, с цел да отблъсне сирийските войски, които се опитваха да възстановят провинция Идлиб от средата на декември.

На 5 март Русия и Турция съумяха да се договорят за преустановяване на огъня, с цел да спрат сраженията в региона.

Също по този начин те сътвориха кулоар за сигурност на шест километра северно и южно от стратегически значимата автомагистрала, свързваща провинциите Латакия и Алепо.

Съгласно съглашението за преустановяване на огъня Москва и Анкара организират взаимни патрули по автомагистрала М4, която сега се управлява от бойците.

Над 5 милиона души в Турция са изправени пред непрекъсната или краткотрайна безработица поради ограниченията, подхванати за битка с пандемията на ковид.

Болните от новия вирус са над 27 000, а умрелите - 574 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР