Турското малцинство в Гърция настоява за включване на уроци по

...
Турското малцинство в Гърция настоява за включване на уроци по
Коментари Харесай

Турците настояват за уроци по турски език в детски градини в Гърция

Турското малцинство в Гърция упорства за включване на уроци по турски език в образователните стратегии на държавните детски градини в райони , в които живеят доста турски мюсюлмани , оповестяват " Хюриет " и " Анадолу ".

Тъй като гръцкото министерство на образованието възнамерява да стартира образование по британски език в детските градини през идната година, турското малцинство изиска държавното управление да предложи и уроци по турски език.

Съвместно изказване е подписано от доста локални партии и неправителствени организации. В изказването се акцентира, че турското малцинство има просветителна автономност и права според Договора от Лозана от 1923 година

" Бихме желали да предадем настояването си до способеното министерство да включи тази процедура в детските градини в районите, където малцинството живее и преподава турски език, както и британски език със същите креативен действия ", се споделя в изказването.

В изказването се акцентира, че в Европейския съюз има безчет детски градини, които дават двуезично обучение .

Гръцката политика за наложителна детска градина започва през 2017 година, според която деца от малцинства посещават държавни детски градини, където езикът е гръцки.

Оттогава турското малцинство в Гърция насочва искане към държавното управление за двуезични детски градини .

Гръцкият район Западна Тракия е дом на значително мюсюлманско турско население от към 150 000 души .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР