Турското изкуство да се гадае по утайка от кафе датира

...
Турското изкуство да се гадае по утайка от кафе датира
Коментари Харесай

Гледането на кафе: Турската традиция, популярна колкото Tinder

Турското изкуство да се гадае по наслойка от кафе датира от най-малко 500 години и в последно време е обичано на представителите на поколението Z в страната.

 

Всеки ден милиони хора разчитат на кофеина, с цел да станат заран от леглото, да покачат концентрацията си на работното място или да покачат енергийните си равнища.

Макар да се счита, че кафеените зърна са отгледани за първи път във високите елементи на Етиопия, най-ранният способ за подготвяне на кафе е разпространяван с помощта на Османската империя. През XVI в. губернатор от Йемен донася в двореца на султан Сюлейман в Истанбул, именуван тогава Константинопол, кафеени зърна, сходни на череши, които се изпичат, смилат и прибавят към вода. Тази примес се вари със захар в меден съд, наименуван кафениче, на нажежен пясък.

Първата кафетерия в историята е открита в Истанбул през 1554 година, а до първата половина на XVII в. в града са открити към 600 кафетерии. Именно тогава се заражда културата на кафето, каквато я познаваме.

 

 Добави изложение

 

Но това не е бил Starbucks, споделя Гизем Салджигил Уайт, която повече от десетилетие работи за въвеждането на неповторимите турски традиции и респект към кафето в Съединени американски щати посредством своята компания " Turkish Coffee Lady ". " Турското кафе не е кафе за у дома ", споделя тя. " В него се наслаждавате на момента. То символизира гостоприемството, другарството и сближава хората ".

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР