Турско-либийският меморандум, определящ морските граници в Средиземно море, е резултат

...
Турско-либийският меморандум, определящ морските граници в Средиземно море, е резултат
Коментари Харесай

Гръцкият външен министър: Турция изнуди Либия

Турско-либийският меморандум, определящ морските граници в Средиземно море, е резултат от изнудване на либийското държавно управление от страна на Турция и е изцяло лишен от учредения, съобщи през днешния ден гръцкият външен министър Никос Дендиас, представен от организация АНА-МПА.

" Турският ход се очакваше от юли и бяха подхванати серии от дейности за предотвратяването му. Въпреки това държавното управление в Триполи, изнудено от Турция, явно поради настъплението на военачалник Хафтар през последните дни, подписа текста ", сподели Дендиас за телевизия Ант1.

Агенцията напомня, че маршал Халифа Хафтар е водач на Либийската национална войска (ЛНА), която е лоялна на центъра на властта в източната част на страната. Армията на Хафтар е подкрепяна и от либийския парламент, който осъди турско-либийския меморандум, подписан от интернационално приетото държавно управление в Триполи, предава Българска телеграфна агенция.

" Нашата страна ще приготви нота, която ще показа в Организация на обединените нации, и ще предприеме всички ограничения в границите на интернационалното и морското право, които ще покажат невалидността на меморандума ", сподели Дендиас.

Гръцкият външен министър уточни също, че Гърция и Египет към този момент беседват за обрисуване на техни лични изключителни стопански зони. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР