Турският военен пенсионен фонд OYAK е постигнал временно споразумение за

...
Турският военен пенсионен фонд OYAK е постигнал временно споразумение за
Коментари Харесай

Турски пенсионен фонд купува British Steel

Турският боен пенсионен фонд OYAK е постигнал краткотрайно съглашение за придобиване на British Steel. Това разгласи OYAK в петък, добавяйки, че възнамерява да завърши договорката до края на годината, заяви Reuters.

Вторият по величина стоманодобивен производител във Англия има 5000 служащи и създава стоманени произведения, употребявани в строителството и железопътния превоз. Той поддържа още 20 000 работни места в страната по веригата на доставки.
 British Steel ще бъде ликвидирана с риск за 5000 работни места
Англия ликвидира вторият максимален производител на стомана в страната

Още 20 000 чиновници може да бъдат наранени

Компанията е в наложителна разпродажба от май т.г., откакто Greybull Capital, която купи компанията за един паунд от Tata Steel преди три години, не съумя да обезпечи финансиране, с цел да продължи активността си.

Ataer Holding, филиал на OYAK, ще има изключителните права за осъществяване на надлежна инспекция на British Steel и чака да завърши това през октомври, се споделя в изказването на OYAK.

" Ще продължим да вършим вложенията си в интерес на нашите членове и да подхващаме вътрешни и интернационалните стъпки в сходство с нашата визия, фокусирана върху растежа ", сподели генералният управител на OYAK Сюлейман Ердем.

" Очаква се процесът на надлежна инспекция да завърши през октомври и в случай че той бъде финализиран сполучливо, прехвърлянето на компанията ще завърши до края на тази година ", разясниха от OYAK.

Военният пенсионен фонд към този момент има дял от 49,3% в най-големия производител на стомана в Турция - Erdemir.

British Steel изпадна в неплатежоспособност, откакто не съумя да получи финансова инжекция от 30 милиона паунда от държавното управление на Обединеното кралство. Според медиите на Острова, евентуалната договорка с Ataer се прави оценка на сред 60 и 70 милиона паунда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР