Турският вицепрезидент Фуат Октай призова днес света да спре да

...
Турският вицепрезидент Фуат Октай призова днес света да спре да
Коментари Харесай

Турският вицепрезидент: Светът да спре да насърчава провокативния език

Турският вицепрезидент Фуат Октай прикани през днешния ден света да спре да предизвиква " провокативния език ", съобщи Анадолската организация.

Призивът бе насочен от Нова Зеландия, където Октай и министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу отпътуваха след нападенията в петък в две джамии в град Крайстчърч, при които 50 души бяха убити и също толкоз - ранени.

" Трябва да стартираме да използваме друг език. Целият свят би трябвало да спре да предизвиква някакъв тип провокативен език ", сподели пред кореспонденти Октай.

По думите на вицепрезидента тероризмът и терористите " нямат вяра, раса и география ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Чавушоглу на собствен ред съобщи, че в петък ще се организира изключително съвещание на Съвета на външните министри на Организацията за ислямско съдействие по отношение на офанзивите в Нова Зеландия.

Министърът акцентира, че мюсюлманите както в Нова Зеландия, по този начин и по света са " извънредно обезпокоени " от възходящите ислямофобия и расизъм.

Двамата турски представители посетиха в болничното заведение ранени при нападението хора. Сред потърпевшите при офанзивите в Крайстчърч има и трима турци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР