Турският вестник Хюриет анализира представянето на Мустафа Карадайъ на президентските

...
Турският вестник Хюриет анализира представянето на Мустафа Карадайъ на президентските
Коментари Харесай

Ето как вестник Хюриет анализира третото място на Карадайъ на изборите

Турският вестник " Хюриет " проучва представянето на Мустафа Карадайъ на президентските избори в България през вчерашния ден. Изданието отбелязва, че никой от претендентите за президент не е съумял да събере над 50 %, заради което ще има балотаж.

" Първият турски претендент не можа да остане на втори тур ", е заглавието на публикацията.

" Хюриет " припомня, че Мустафа Карадайъ е ръководител на Движението за права и свободи. Както показва вестникът, макар интензивното присъединяване на хората с двойно поданство в Турция, Карадайъ се е наредил трети, след Румен Радев и Анастас Герджиков.

Същото печатно издание отбелязва, че в Турция общо 350 хиляди души имат и българско поданство, цитира Българска телеграфна агенция. Избирателите упражниха правото си на глас в секциите, открити в 19 окръга на страната.
свързани новини37279на 10.08.2020
" Турският претендент стана трети ", показва в заглавие и вестник " Миллиет ". Изданието оповестява и процентите, които Карадайъ получава на президентските избори, както и тези на Движение за права и свободи на парламентарния избор.

По данни на турското министерство на вътрешните работи, представени от Анадолската организация, на вчерашните избори за президент и парламент на България в Турция са дали своят вот общо 91 432 души. Около 10 хиляди гласоподаватели са се отказали да гласоподават заради натовареността на изборните секции, а към 17 хиляди са отишли в България.

На парламентарните избори на 11 юли в Турция гласоподаваха 28 838 души с двойно поданство, припомня АА.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР