Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че Русия носи

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че Русия носи
Коментари Харесай

Турският външен министър призова Русия да спре атаките на сирийския режим

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи през днешния ден, че Русия носи отговорността за прекъсването на офанзивите на сирийското държавно управление , откакто през вчерашния ден при въздушни удари в Северозападна Сирия бяха убити минимум 17 души, съобщи Асошиейтед прес.

Вчерашните офанзиви бяха ориентирани по северозападната провинция Идлиб, последният бастион на бунтовниците в страната, и по следени от бунтовниците елементи от прилежащата провинция Алепо.

Русия е гарантът на сирийския режим. Тя е задължена да спре тази експанзия, сподели Чавушоглу по време на полемика в границите на Световния стопански конгрес в Давос.

Офанзивите на сирийското държавно управление принудиха хиляди хора да изоставен домовете си . Голяма част от тях избягаха към региони, намиращи се покрай границата с Турция. Десетки бойци бяха убити през последните дни при активизирането на сраженията.

Ситуацията в Идлиб е в центъра на нашето внимание, защото режимът ускорява експанзията си . Вече към 400 хиляди души са изселени и са се придвижили към нашата граница, сподели Чавушоглу.-->

Той добави, че Турция ще продължи да работи с Русия в Сирия, въпреки Анкара и Москва да поддържат разнообразни страни в спора.

Провинция Идлиб е следена основно от бойци, свързани с Ал Каида. В провинцията живеят към три милиона цивилни и Организация на обединените нации предизвестява за увеличаващ се риск от филантропична злополука по границата с Турция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР