Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заминава днес на двудневно посещение

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заминава днес на двудневно посещение
Коментари Харесай

Анкара продължава да търси път за сближаване с Европейския съюз

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу отпътува през днешния ден на двудневно посещаване в Брюксел, съобщи Анадолската организация, като се базира на известие на турското външно министерство.

Чавушоглу ще има диалози с високопоставени представители на Европейския съвет и Европейската комисия, както и с членове на Европарламента. Ще се срещне също с белгийския външен министър Софи Вилмес. В програмата на визитата е включена и среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел е уведомил евродепутатите за идната си среща с Чавушоглу, планувана на 21 януари, заяви в. " Миллиет ". Ще се опитаме да реализираме по-добро съгласие, е показал Борел пред евродепутатите.

Той е изтъкнал, че на срещата на върха на Европейски Съюз на 10 декември европейските водачи са дали явен сигнал за по-добро съседство с Турция, като е добавил, че за това е належащо изпитание и от двете страни.

Обстановката в сегашния миг е по-добра от предишното лято, е споделил Борел и е изразил вяра срещата му с Чавушоглу да продължи по-дълго от срещата им през август в Малта, която не продължи и час. Ще можем ли да променим динамичностите, това ще забележим. Аз съм убеден, че ще можем, е подчертал Борел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР