Турският външен министър Мевлют Чавушоглу решително отхвърли критиките на някои

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу решително отхвърли критиките на някои ...

Турция не дава да я критикуват за Сирия. А убитите в Йемен?.


Турският външен министър Мевлют Чавушоглу решително отхвърли критиките на някои страни от Персийския залив за операцията в Сирия, като ги обвини, че самите те "са убили толкова много цивилни в Йемен", предаде Франс прес.

"Вие убихте и принудихте да гладуват толкова много цивилни в Йемен. С какво право сега се обявявате против тази операция?", заяви Чавушоглу, цитиран от Анадолската агенция, в отговор на критиките на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.Още по тематаОперация "Извор на мира": Турция нанесла удари по 181 обекта в Сирия10 окт 2019 06:3512Действията на Турция в Сирия ще предизвикат нова бежанска вълна!9 окт 2019 20:3814Тръмп за операцията в Близкия изток: Най-лошото решение!9 окт 2019 17:1327

Турският външен министър каза това за конфликта, раздиращ Йемен от четири години, с десетки хиляди убити, сред които много цивилни. ООН редовно бие тревога за най-тежката хуманитарна криза в света, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Саудитска Арабия и ОАЕ снощи остро осъдиха започналата вчера турска офанзива срещу кюрдските Сили за защита на народа в Североизточна Сирия. Саудитското министерство на външните работи заяви, че тази "агресия може да има негативни последици за сигурността и стабилността на региона и да подкопае борбата" срещу групировката "Ислямска държава". ОАЕ и Бахрейн, близки съюзници на Рияд, също осъдиха турската офанзива.
По публикацията работи: Елка Василева

Източник: dnes.bg