Турският външен министър Мевлют Чавушоглу проведе преговори в четвъртък в

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу проведе преговори в четвъртък в
Коментари Харесай

Чавушоглу критикува Хафтар в Либия

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу организира договаряния в четвъртък в Триполи с ръководителя на приетото от Организация на обединените нации държавно управление на Либия за политическо решение за преустановяване на спора в страната.
Чавушоглу, съпроводен от своя малтийски сътрудник Еварис Бартоло, се срещна с Файес ал Сарадж, чието държавно управление на Националното съглашение (ПНС) е подкрепяно от Анкара против контролиращия източните региони на страната военачалник Халифа Хафтар.
" Дори да няма публично оповестено преустановяване на огъня, успокоение цари на земята ", сподели Чавушоглу пред кореспонденти след срещата.
Но " казусът Либия си остава ", добави той.
" Устойчивото " преустановяване на огъня би трябвало да значи, че ПНС, " законното държавно управление на Либия ", е в положение да разшири контрола си на изток от Триполи, в региони, понастоящем следен от силите на Хафтар ”, сподели Чавушоглу.
Това, добави той, значи да можете да овладеете стратегическото пристанище Сирт, врата за нефтените залежи на страната, и авиобазата Ал-Юфра, на юг.
Хафтар, добави той, " към момента не има вяра в политическо решение и може да нападна... Триполи когато и да е ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР