Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обяви, че страната му не

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обяви, че страната му не
Коментари Харесай

Турция не се страхувала от санкции

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу разгласи, че страната му не е уплашена от налагането на каквито и да е наказания против нея, предава Anadolu Agency.

„ Ако Турция се опасяваше от наказания нямаше да стартира интервенцията си. Това е витално значимо за нашата национална сигурност “, сподели пред немски медии Чавушоглу.

Анкара е подготвена да отвърне уместно на всички вероятни наказания, наложени от Съединени американски щати. Външният министър на Турция съобщи, че няма страна, която да е способна да събори турската стопанска система.

По-рано американският министър на финансите Стивън Мнучин заплаши, че президентът Доналд Тръмп му е дал пълномощия да изготвя наказания против Анкара, с консултацията на държавния секретар Майк Помпео и него самия.

„ Президентът е обезпокоен за продължаващата военна интервенция “, съобщи Мнучин и добави, че Тръмп се опасява от последствията от нея за цивилните.

Тръмп също по този начин е настоял Анкара да не остави нито един член на „ Ислямска страна “ да се измъкне от кюрдските затвори в Северна Сирия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР