Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обяви, че отношенията на Турция

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обяви, че отношенията на Турция
Коментари Харесай

Отношенията на Турция с ЕС се нормализират на фона на напрежението със САЩ

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу разгласи, че връзките на Турция с Европейския съюз стартират да се възстановяват, на фона на напрежението със Съединени американски щати, съобщи ТАСС, като се базира на Анадолската организация.

"Отношенията с Европейски Съюз започнаха да се възстановяват на по-здрава основа. В околните дни ще има среща на делегация на турското външно министерство с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс. Ние считаме да засилим контактите с Европейски Съюз по въпроса за визовата либерализация ", сподели Чавушоглу.

Той акцентира, че Анкара е подготвена да договаря с Вашингтон, само че единствено "в качеството на равноправни сътрудници ". Министърът уточни, че единствено по този начин страните ще могат да разрешат всички съществуващи проблеми, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отношенията сред Турция и Съединени американски щати се обтегнаха по отношение на решението на Съединени американски щати да усили митата за импорт на алуминий и стомана от Турция, което докара до внезапен спад на цената на турската лира. Друг проблем в връзките е карцерът на американския свещеник Андрю Брънсън в Турция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР