Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обвини американския президент Доналд Тръмп,

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обвини американския президент Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Чавушоглу: Тръмп иска да използва напрежението с Турция в свой интерес

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу упрекна американския президент Доналд Тръмп, че не подхваща откровени стъпки за превъзмогване на напрежението сред двете страни. Той уточни, че Тръмп употребява напрежението в собствен интерес предвид на идните междинни избори в Съединени американски щати, съобщи в. " Хюриет дейли нюз ".
Тръмп: Турция постъпи " доста, доста зле ", няма да оставим нещата по този начин "Турция е проблем отдавна. Те не работят като другар ", съобщи още американският президент
Изглежда, че Съединени американски щати не желаят да решат тези проблеми. Те желаят да употребяват тези въпроси в изборите, сподели Чавушоглу на взаимна конференция със сръбския си сътрудник Ивица Дачич, откакто двамата откриха почетно консулство на Сърбия в Анталия.

Но ние нямаме никакви проблеми с народа на Съединени американски щати, който стартира да вижда действителността. Би трябвало народът на Съединени американски щати да е този, който ще даде нужния отговор, не ние, добави Чавушоглу.
Турската лира се съвзема, Ердоган още веднъж атакува Съединени американски щати След рекордно ниските стойности се отбелязва леко повишаване на турската национална валута
Случаят с американския свещеник Андрю Брънсън, съден от турски съд по обвинявания в тероризъм и шпионаж, стои в основата на дипломатическата рецесия сред Турция и Съединени американски щати напоследък, довела до спад на турската лира. Пасторът, нравствен лидер на дребна протестантска черква в егейския град Измир, бе изместен под домакински арест предишния месец, откакто прекара близо две години в пандиза, само че фактът, че не бе изцяло освободен, единствено увеличи напрежението.

Във връзка със случая Вашингтон наложи серия наказания на Турция, която от своя страна отговори с сходни ограничения. Американският министър на финансите Стивън Мнучин предизвести в четвъртък, че американската администрация е подготвена да наложи нови наказания против Турция, в случай че свещеник Брънсън не бъде освободен скоро.

Чавушоглу съобщи, че Турция " избира дипломацията за решение на проблемите ", а " Съединени американски щати избират закани ". Аз им споделих, че те не желаят да решат тези проблеми и ги манипулират поради техни вътрешнополитически ползи. Казах им, че те желаят да проточат това до изборите, тъй като не е допустимо да се изясни това държание по отношение на сходно градивно държание, означи Чавушоглу.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР