Турският външен министър Мевлют Чавушоглу не смята за необходимо решението

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу не смята за необходимо решението
Коментари Харесай

Турция след санкциите от ЕС: Ще изпратим и четвърти кораб в Източното Средиземноморие

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу не счита за належащо решението на Европейски Съюз за налагане на наказания на Турция поради сондажите край Кипър " да се взима доста съществено ", съобщи турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите на Чавушоглу взетите от Европейски Съюз решения целят да удовлетворят кипърските гърци.

Външните министри на страните в Европейския съюз постановиха през вчерашния ден първични наказания против Турция поради нейните сондажи за газ във водите на изключителната икономическа зона на Кипър.

В декларация, призната нощес, министрите обявиха, че в светлината на " продължаващите и нови противозаконни сондажни действия " на Турция, те прекъсват договарянията за съглашение за въздушния превоз и ще приканят Европейската капиталова банка да преразгледа отпущането на заеми на Турция. Освен това Европейски Съюз понижава с близо 150 милиона евро европейската помощ, планувана за Турция през 2020 година

" Няма смисъл (решенията на ЕС) да се одобряват доста съществено. Препоръката към банката е ново несъгласие на Европейски Съюз. Те знаят, че е невероятно да приложат на процедура решенията ", разяснява Чавушоглу.

По думите на турския министър казусът е в това, че не са обезпечени правата на кипърския турски народ в региона край Кипър.

" В най-скоро време ще изпратим и четвърти транспортен съд в Източното Средиземноморие ", съобщи още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР