Турският външен министър Мевлют Чавушоглу и американският държавен секретар Майкъл

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу и американският държавен секретар Майкъл
Коментари Харесай

Помпео: Американските санкции срещу Турция показват, че сме много сериозни

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу и американският държавен секретар Майкъл Помпео организираха диалози в Сингапур и се съгласиха да продължат разговора сред Анкара и Вашингтон, откакто последният наложи наказания против двама турски министри.

Връзките сред Анкара и Вашингтон се утежниха в последно време. Дълго време главната причина за изстудяване на връзките беше обстановката към сирийския град Манбидж, който направляваха сирийските кюрди от (подкрепени от водената от Съединени американски щати коалиция Сирийски демократични сили).

Турция отвърна - разгласи комерсиална война на Съединени американски щати

Ердоган към Съединени американски щати: Не сте получавали османски пестник

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео акцентира, че глобите, които Вашингтон наложи на Турция демонстрират какъв брой сериозна е администрацията на Доналд Тръмп по въпроса за освобождението на арестувания свещеник Андрю Брънсън.

„ Надявам се, че ще видят в тях проява на това, че сме доста съществени.

Брънсън би трябвало да се прибере, както и всички други американци, арестувани в Турция. Те са почтени ", увери Помпей.

Брънсън, който управлява протестантска черква в Измир, е под домакински арест от предходната седмица, след близо две години затвор по обвинявания в шпионаж и поддръжка на терористични групировки.

"Бъди деликатен " - към всички посещаващи Турция

The US Secretary of State Pompeo and the Minister of Foreign Affairs Çavuşoğlu have met in Singapore after the US decision to impose sanctions on Turkey https://t.co/oqe6nPybaN pic.twitter.com/YuHoAunmkc
— bianet English (@bianet_eng) August 3, 2018
Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу от своя страна е уверил държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, че заканите и глобите на Вашингтон няма да проработят.

НАТО би трябвало да бъде избавена от Турция на Ердоган

Пътят на Турция от република към султанат

„ От самото начало декларирахме, че заплашителният език и глобите няма да доведат до никакъв резултат. Повторихме това и през днешния ден ", разясни Чавушоглу пред кореспонденти в Сингапур след срещата с американския му сътрудник.

Тръмп направи опит да озапти Ердоган

През юни страните реализираха съглашение по отношение на пътна карта за евакуиране на кюрдските групи от Манбидж, само че по-късно причина за нов спор стана изказването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по делото против американски свещеник Андрю Брънсън в Турция.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР