Турският тираджия Мехмет Калисал, в чиито автовоз се вряза автомобилът

...
Турският тираджия Мехмет Калисал, в чиито автовоз се вряза автомобилът
Коментари Харесай

Все още търсят тираджията, подсъдим за мелето на Хайнбоаз, убило двама пловдивски музиканти

Турският камионджия Мехмет Калисал, в чиито автовоз се вряза автомобилът на музикантите Николай Николов, от пловдивската група NI.co и китаристът на група „ Каталог ” - Павел Дюлгерски, към момента е неоткриваем за управляващите и е нередовно свикан за делото, което тече против него в Апелативен съд – Пловдив.
Прочетете още
Това е общо трети несполучлив опит за старт на делото на втора инстанция, откакто последните два пъти процесът още веднъж пропадна по същите аргументи. Към момента прокурор Божидара Попова няма информация дали правосъдните бумаги са връчени на подсъдимия. От информация за задграничните пътувания на турският жител излиза наяве, че той е излязъл от България на 18 май 2023 година и оттогава не се е прибирал в страната.

В правосъдната зала стана ясно, че не е изпълнена правосъдната процедура от турските правосъдни управляващи и Мехмет Калисал не е получил призовка за делото. Предвид това е постъпила молба от юристът му Рамадан Нуретин делото да се отсрочи, защото той също не е осъществил връзки с подсъдимия, макар многочислените опити.



 

На 18 май тази година Калисал получи условна присъда от Окръжен съд – Стара Загора, като магистратите постановиха на турския жител наказване от 3 години отнемане от независимост, отсрочено във времето с 5 години изпитателен период. Условната присъда се апелира от околните на двамата починали при злополука. Те желаят дейно наказване за водача на тежкотоварния автомобил.

Адвокатът на част от потърпевшите Пламен Бонев упорства за 7 години ефикасна присъда за Калисал. След съвещанието той съобщи, че към момента има вяра, че Калисал може да бъде свикан за идващото съвещание, което е планувано за 22 януари идната година.

„ Ако бъде постоянно свикан може да се даде ход на делото и процеса да се гледа задочно без негово наличие, само че с цел да се случи това наложително би трябвало да е получил призовка ”, сподели още юристът.



Родителите на Ники – Цветан и Мариела Николови се надяват на дейно наказване за турския жител и споделиха, че ще се борят до дъно за нея.

„ Искаме ефикасни присъди, с цел да има самостоятелна и генерална предварителна защита за всички починали на пътя ”, сподели бащата на музиканта.

За идващото съвещание от съда ще изпратят ново писмо до министерството на правораздаването за подпомагане, с молба за питане до турските управляващи, за стадия до който се намира осъществяването на поръчката. Предишното такова писмо е изпратено на 1-ви декември тази година.



Катастрофата:

Фаталният конфликт сред колата на музикантите и автовоза стана на 29 юни 2018г. в Прохода на Републиката. При конфликта на място почина пловдивчанинът Николай Николов, а три месеца по-късно в болничното заведение издъхна и Павел Дюлгерски. Двамата музиканти са пътували за присъединяване в Русе по време на тежката злополука.

Според данни на полицията, водачът на леката кола е изгубил надзор над транспортното средство и се е врязал челно в автовоза, ръководен от Мехмет Калисал. 



Турският лидер беше задържан при започване на месец февруари тази година откакто беше разгласен за общодържавно търсене и до произнасянето на Окръжен съд – Стара Загора беше арестуван под стража, а по-късно мярката му за неотклонение беше изменена и той беше освободен.

Следващото съвещание е планувано за 11 декември.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР