Турският тираджия Мехмет Калисал, в чиито автовоз се вряза автомобилът

...
Турският тираджия Мехмет Калисал, в чиито автовоз се вряза автомобилът
Коментари Харесай

Турският тираджия, обвинен за смъртта на Ники от NI.co и Павел Дюлгерски, все още се издирва

Турският камионджия Мехмет Калисал, в чиито автовоз се вряза автомобилът на музикантите Николай Николов, от пловдивската група NI.co и китаристът на група „ Каталог ” - Павел Дюлгерски, към момента е неоткриваем за управляващите и е нередовно свикан за делото, което тече против него в Апелативен съд – Пловдив.
Прочетете още
Това е втори несполучлив опит за старт на делото на втора инстанция, откакто на 19 септември процесът още веднъж пропадна по същите аргументи. Към момента прокурор Божидара Попова няма информация дали правосъдните бумаги са връчени на подсъдимия. От информация за задграничните пътувания на турският жител излиза наяве, че той е излязъл от България на 18 май 2023 година и оттогава не се е прибирал в страната. В днешното съвещание в правосъдната зала не се яви и бранителят на водача – юрист Рамадан Нуретин, който по принцип пътува от Бургас.

На 18 май тази година Калисал получи условна присъда от Окръжен съд – Стара Загора, като магистратите постановиха на турския жител наказване от 3 години отнемане от независимост, отсрочено във времето с 5 години изпитателен период. Присъдата беше обжалвана от околните на двамата починали при злополука. Те желаят дейно наказване за водача на тежкотоварния автомобил.

Адвокатът на част от потърпевшите Пламен Бонев упорства за 7 години ефикасна присъда за Калисал и процесът във възивния съд е по негова тъжба и близки на починалите. Делото се проточи доста във времето поради закъснение на експертизите, а юристът изиска и нова тройна автотехническа експертиза по време на досъдебното произвеждане за изясняване на точните условия към съдбовния удар.

След днешното съвещание майката на починалия китарист Ники - Мариела Николова, която е шеф на Френска езикова гимназия в Пловдив, сподели, че ще се бори за дейно наказване за турския жител.

„ Очакваме делото да се протака оптимално и се надяваме подсъдимия да пристигна в България ”, сподели още Николова.

Близките на починалите музиканти се надяват Пловдивският апелативен съд да даде по-справедлива присъда за Мехмет Калисал и в случай че това не се случи са безапелационни, че ще се борят и пред Върховния касационен съд.



Катастрофата:

Фаталният конфликт сред колата на музикантите и автовоза стана на 29 юни 2018г. в Прохода на Републиката. При конфликта на място почина пловдивчанинът Николай Николов, а три месеца по-късно в болничното заведение издъхна и Павел Дюлгерски. Двамата музиканти са пътували за присъединяване в Русе по време на тежката злополука.

Според данни на полицията, водачът на леката кола е изгубил надзор над транспортното средство и се е врязал челно в автовоза, ръководен от Мехмет Калисал. 



Турският лидер беше задържан при започване на месец февруари тази година откакто беше разгласен за общодържавно търсене и до произнасянето на Окръжен съд – Стара Загора беше арестуван под стража, а по-късно мярката му за неотклонение беше изменена и той беше освободен.

Следващото съвещание е планувано за 11 декември.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР