Турският тир, в който на 23 май бяха открити 191,2

...
Турският тир, в който на 23 май бяха открити 191,2
Коментари Харесай

Турският тир със 191,2 кг хероин карал и вибратори за Холандия

Турският тир, в който на 23 май бяха открити 191,2 кг хероин, е пътувал от Иран за Белгия и Холандия. Фабрично запечатаните торби с теракол, в които бяха открити 95 пакета с хероин, са били натоварени в Иран. Те са били директна пратка за Белгия. При влизането си в Турция камионът е бил допълнен с извънредно любопитна стока – китайски апарати за механична терапия, както е формалното име в митническите документи на … вибраторите.

Шофьорът Дорсун Али Хамзиоглу, на 61 година, е трябвало да закара първо торбите със строително лепило до Белгия, а след това да продължи с останалата „ палава “ стока до Холандия.

Това стана ясно в събота в съда в Хасково. Дорсун беше оставен за непрекъснато в ареста. Пред магистратите той съобщи, че въобще не е подозирал какво има в торбите.

Има големи опасения, че водачът може в действителност да не е знаел за дрогата, тъй като фабрично запечатаните торби с теракол са били извънредно ловко прикритие, считат и хасковските магистрати. Въпреки това го оставиха в ареста, защото следствието против него е в доста ранен стадий. Освен това става въпрос за чужденец, който няма непрекъснат адрес в България.

Тирът е попаднал в полезрението и на българските, и на турските служби за сигурност. Те са били алармирани от партньорска работа. Най-вероятно това е американската работа за битка с световния наркотрафик D.E.A, споделиха наши източници, осведомени детайлно със случая.

В съда стана ясно, че на турския пункт Капъкуле тирът е бил проверяван цели 6 часа, само че турските митничари и служители на реда не са съумели да намерят нищо неправилно. Въпреки това, товарното возило е било тествано и в България. Първонтачалната инспекция с рентген не е разкрила нищо неправилно, само че следовото куче Ричи съумяло да надуши дрогата, както към този момент писахме.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР