Турският сондажен кораб "Фатих" ще започне проучвания за нефт в

...
Турският сондажен кораб "Фатих" ще започне проучвания за нефт в
Коментари Харесай

Турски кораб започва сондажи за нефт в Черно море

Турският сондажен транспортен съд "Фатих " ще стартира изследвания за петрол в Черно море на 15 юни, заяви турският министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез. Това ще бъде първото дълбоководно изследване за "черно злато " на кораба в Черно море.

В пристанището в Трабзон, където съдът се намира от 1 юни, се довършва подготовката му и се инсталира още веднъж сондажната му кула, която беше демонтирана при прекосяването на кораба през Босфора.

"Газпром " губи турския пазар

Турският енергиен министър Фатих Дьонмез заяви, че изследванията ще стартират в морския сектор "Туна – 1 " край крайбрежията на Ерегли, област Зонгулдак. Дълбочината на сондажите ще бъде към 2 км. под морското ниво.

След довеждане докрай на работата си в Средиземно море, корабът мина подготовка от 1,5 месеца за новата си задача в истанбулското пристанище "Хайдарпаша ".

В Средиземно море "Фатих " организира 4 сондажа в продължение на 2 години. След като беше осъвременен, спуснатият на вода през 2011 година в Южна Корея транспортен съд понастоящем е измежду пет кораба от шесто сондажно потомство, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР