Турският шофьор на камион, който предизвика тежката катастрофа с автобус

...
Турският шофьор на камион, който предизвика тежката катастрофа с автобус
Коментари Харесай

Турският шофьор на камион, предизвикал катастрофа с автобус с един загинал, отива на съд

Турският водач на камион, който провокира тежката злополука с рейс край монтанското село Смоляновци преди два месеца, ще се изправи пред съда. Това стана, откакто окръжната прокуратура в северозападния град внесе в съда обвинителния му акт.

До случая се стигна, откакто турският водач изгубил ръководство над камиона поради мокра пътна настилка. Ремаркето на ТИР-а поднесло, навлязло в насрещната лява лента на пътното платно и блъснало насрещно движещия се рейс. При злополуката почина един от пасажерите в рейса – 21-годишна студентка, а 16 души пострадаха.

От прокуратурата са открили, че обвиненият работил като водач на товарен автомобил и редовно пътувал в Европа, като прекосявал директно през България. Той познавал доста добре пътната мрежа в страната.

Въпреки усложнената пътна конюнктура по време на случая, лидерът на ТИР-а карал със скорост от 98 км/ч, макар че за този вид транспортни средства е в действие ограничаване от 70 км/ч при придвижване отвън обитаемо място.

Когато забелязал рейса в насрещната лента, турчинът натиснал внезапно спирачки и направил внезапна маневра, при която ремаркето на товарния автомобил се поднесло странично наляво и със задната част останало в лентата за насрещно придвижване. Сблъсъкът с рейса бил толкоз мощен, че го изхвърлил от пътното платно и той се преобърнал в намиращата се наоколо крайпътна равнища.

В момента обвиненият е с мярка за неотклонение " задържане под стража " в Софийския затвор. Той не се признава за отговорен по предявеното обвиняване, като смята, че няма виновност за произшествието.

Предстои насрочване на първо правосъдно съвещание по делото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР