Турският сериал все още е най-гледаната телевизионна продукция в българския

...
Турският сериал все още е най-гледаната телевизионна продукция в българския
Коментари Харесай

Турският сериал все още е най-гледаната ТВ продукция у нас

Турският сериал към момента е най-гледаната телевизионна продукция в българския ефир, демонстрира постоянният тримесечен разбор на рекламния пазар у нас към 30 септември 2019 година на самостоятелната медийна организация " Медия Клуб ".

По думите на ръководещия шеф на организацията Катерина Буюклиева пред Mediapool и двете организации за премерване на гледаемостта на ТВ стратегиите – " ГАРБ " и " Нилсен ", демонстрират едно и също – че турският сериал е безспорният водач по гледаемост.

Буюклиева има свое пояснение за триумфа на сериалите от Турция. " Силата на всеки сериал е да разкажеш историята, и то увлекателно. Очевидно турските сценаристи, режисьори, артисти го вършат добре. Освен това всички споделят, че турските сериали са лъскавички, няма мрак, снимани са красиво. Стигна се до такава степен, че в Румъния снимаха същата история, само че с румънски артисти, и също се реализира доста огромен триумф ", разяснява Буюклиева. По думите ѝ различен плюс на сериалите е, че се дистрибутират на налична цена. " Ти имаш добра, лъскава продукция на добра цена, която притегля публика и рекламодатели. Това е бизнес ", счита Буюклиева. Според данните българските сериали също се радват на добра гледаемост.

Нетните инвестиции на рекламния пазар у нас доближават 164 млн. евро за деветмесечието, сочи анализът на " Медия Клуб ".

Телевизията продължава да е медията, която прибира най-голям дял от приходите – 57% (93 млн. евро). На втора позиция е онлайн пространството с 24% (40 млн. евро), до момента в който печатните медии са прибрали едвам 3% или 5 млн. евро. Двете медийни групи – на бТВ и Нова, държат общо 92% от рекламния пазар, сочат още данните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР