Турският прокюрдски политик Селяхаттин Демирташ е бил откаран в болница

...
Турският прокюрдски политик Селяхаттин Демирташ е бил откаран в болница
Коментари Харесай

Турският прокюрдски политик Селяхаттин Демирташ е откаран в болница от затвора

Турският прокюрдски политик Селяхаттин Демирташ е бил откаран в болница през днешния ден, откакто неговата партия изиска информация от държавното управление за влошеното му здравословно положение, съобщи ДПА.

Демократичната партия на народите (ДПН) заяви, че 46-годишният Демирташ е бил откаран в болница, откакто двама депутати от прокюрдската политическа групировка са съумели да го посетят в пандиза в Одрин, Северозападна Турция.

Демирташ е изпаднал в безсъзнание в килията си предходната седмица, сподели неговата адвокатка и сестра по-рано през днешния ден, като уточни, че той към момента не е трансфериран в болница седем дни по-късно, осведоми Българска телеграфна агенция.

Около 5.30 ч. на 26 ноември политикът е изпаднал в безсъзнание, откакто примрял. Преди това той получил болки в гърдите и затруднено дишане, заяви в Туитър адвокатката Айгюл Демирташ.

Съкилийникът му Абдуллах Зейдан му е оказал първа помощ, преди да дойде кола за спешна помощ и да му бъде направена ЕКГ. Демирташ е настоял да не бъде изпращан в интензивно поделение, а вместо това да бъде трансфериран в клиника за цялостни проучвания.

Селяхаттин Демирташ, един от най-добре известните политици в Турция, се намира в пандиза от над три години и дава отговор по няколко правосъдни каузи против него, основно отнасящи се до тероризъм. Той може да бъде наказан на 142 години затвор, в случай че бъде открит за отговорен по главното дело. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР