Турският президентски говорител Ибрахим Калън се е срещнал с членове

...
Турският президентски говорител Ибрахим Калън се е срещнал с членове
Коментари Харесай

Нещо се случва в Истанбул! Американски конгресмени отидоха на крака в двореца на Ердоган

Турският президентски представител Ибрахим Калън се е срещнал с членове на американския Конгрес в двореца Долмабахче в Истанбул, заяви турският ефирен канал СиЕнЕн-Тюрк, представен от Българска телеграфна агенция.

На срещата са били разисквани енергийната сигурност, съдействието в областта на защитата, както и двустранните политически и стопански връзки. В диалозите е взел участие и депутатът от ръководещата Партия на справедливостта и развиването Али Ихсан Арслан. На срещата е участвал и американският дипломат в Анкара Джефри Флейк. Войната сред Русия и Украйна сподели значимостта от подсилване на съюза НАТО и на връзките, е декларирал Калън на срещата. Той е добавил, че опонира на съюзническия дух страни членки на НАТО да ползват една по отношение на друга наказания. Развитията в региона оферират положителни благоприятни условия за усилване на връзките сред двете страни, е показал още Калън.

Той е изтъкнал, че войната сред Украйна и Русия ще промени доста неща. " Навлизаме в нова студена война. Трябва да се подготвим за последствия по въпроси като храните, силата, киберсигурността ", е отбелязал президентският представител. Калън е декларирал също, че с последните развития сред Украйна и Русия обстановката е станала по-трудна. Той е подчертал, че Турция прави всичко, което зависи от нея, с цел да седнат двете страни на масата за договаряния. Калън е изтъкнал също, че в границите на конвенцията от Монтрьо е обезпечено, че военните кораби ще останат надалеч от Черно море. " Турция е доста значим другар за Съединени американски щати и ние сме тук, с цел да подкрепим това другарство по отношение на комерсиалните, дипломатическите и военните връзки ", е декларирал на срещата американският сенатор Ричард Шелби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР