Турският президент заяви, че Анкара и Москва имат много сериозни

...
Турският президент заяви, че Анкара и Москва имат много сериозни
Коментари Харесай

Ердоган: Точно сега не е момента за конфликт с Русия

Турският президент съобщи, че Анкара и Москва имат доста съществени стратегически начинания, съобщава ТАСС

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че в този момент неговата страна няма потребност да влиза в спор с Русия. Той това пред кореспонденти на борда на самолета си, връщайки се от посещаване в Украйна.

" На този стадий няма потребност да влизаме в спор или съществено несъгласие с Русия. Имаме доста съществени стратегически инициативи с Русия ", акцентира президентът на Турция. 

Напрежението сред двете страни набъбна съществено през последните часове заради обстановката в Сирия.

Ердоган уточни два образеца за такова „ стратегическо партньорство “: построяването на първата АЕЦ „ Акую “ в Турция и осъществяването на плана „ Турски поток “. " Първият план се отнася до нашата нуклеарна енергетика, която стартираме доста уверено. В него има доста, доста съществени числа. Второ, планът " Турски поток " също има огромно значение. Той е значим и за нас, тъй като е стратегическа инвестиция ", изясни турският президент.

Ердоган удостовери, че Анкара не има намерение да преразгледа съглашението с Русия за системата за С-400, макар натиска на някои страни.

" Темата за С-400 остава значим аспект в връзките ни с Русия. Изобщо не става дума за отричане от покупката на С-400 ", сподели той, отговаряйки на въпроса за въздействието на глобите, наложени от някои страни по отношение на тази договорка.

Ердоган обърна внимание и на значимостта на комерсиалния оборот с Руската федерация, който „ може би в този момент е в най-ниската си точка, само че въпреки всичко възлиза на 20-25 милиарда долара
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР