Турският президент Тайип Ердоган заяви, че Анкара може да затвори

...
Турският президент Тайип Ердоган заяви, че Анкара може да затвори
Коментари Харесай

Ердоган заплаши да изгони американските военни от базата „Инджирлик“

Турският президент Тайип Ердоган съобщи, че Анкара може да затвори за американски военни базите „ Инджирлик “ и „ Кюрейджик “ в отговор на възможни бъдещи американските наказания в ефира на телевизионния канал A Haber, представен от  РИА Новости .

Авиобазата „ Инджирлик “ в провинция Адана в южна Турция се употребява от Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Американските военни обезпечават работата на радиолокационна станция за ранно предизвестие за ракетно нахлуване, която е ситуирана в района Кюрейджик в провинция Малатия в югоизточна Турция и е част от системата за противоракетна защита на НАТО в Европа.

" За двете страни е доста значимо Съединени американски щати да не подхващат стъпки, които не могат да бъдат поправени в връзките ни. Разбира се, Турция ще даде отговор на всички американски наказания. Ще седнем и ще вземем решение. Ако е належащо, ще затворим и „ Инджирлик “, и „ Кюрейджик, " съобщи Ердоган пред A Haber.

Доставките на най-новите съветски системи за Противовъздушна отбрана С-400, които провокираха рецесия в връзките сред Турция и Съединени американски щати, започнаха в средата на юли. Според Ердоган, C-400 ще бъде изцяло настоящи през април 2020 година Вашингтон изиска отвод от договорката и в подмяна Турция да придобие системите „ Пейтриът “, заплашвайки да забави или даже да анулира продажбата на последния модел изтребители F-35 на Турция, както и да наложи наказания в сходство с CAATSA (Закон за противопоставяне на съперниците на Америка посредством санкции). Засега Анкара отхвърли да прави отстъпки, напомня организацията.

Превод: Фокус

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР