Турският президент Тайип Ердоган обещава да донесе мир и сигурност

...
Турският президент Тайип Ердоган обещава да донесе мир и сигурност
Коментари Харесай

Ердоган обещава да донесе мир и сигурност в Ирак и Сирия

Турският президент Тайип Ердоган дава обещание да донесе мир и сигурност в Ирак и региони в Сирия , които не са под турски надзор и разяснява, че терористичните организации в тези области ще бъдат отстранени, оповестява " Ройтерс ".

Турция, която поддържа някои размирен групи в Сирия си сътрудничи и с Русия, която поддържа сирийския президент Башар ал Асад и Иран за политическо решение на рецесията.

Говорейки в югоизточната провинция Мус, по време на честване на годишнина от борбата при Манцикерт от 1071 година , Ердоган даде обещание мир и сигурност в района.

" Не е инцидентно, че единствените места в Сирия, където царят сигурност и мир са под контрола на Турция . С помощта на Бог, ние ще установим същия мир и в други елементи на Сирия , ще реализираме същия мир в Ирак, където терористичните организации са дейни ", добавя той.

Ердоган също по този начин обвърза районните спорове с продължаващата валутна рецесия в Турция , която дефинира като " икономическа война " и предизвестява, че това ще докара до проблеми на близките райони .

" Тези, които търсят краткотрайни аргументи зад компликациите, с които се сблъскваме бъркат, доста бъркат. Атаките, с които се сблъскваме през днешния ден... са вкоренени в историята ", изяснява той.

" Не забравяйте, че Анадола е стена и в случай че тази стена се срине, към този момент няма да има Близък Изток, Африка, Централна Азия, Балканите или Кавказ ", счита Ердоган.

Анкара упреква Вашингтон, че атакува Турция поради Андрю Брънсън, американски свещеник, който е съден в Турция по обвинявания в тероризъм. " Някои невнимателни хора измежду нас считат, че става въпрос за Ердоган или за партията АК. Не, това е за Турция ", разяснява турският президент.

 Ердоган остава водач на
Ердоган остава водач на " Партията на справедливостта и развиването "

Кандидатурата на Ердоган беше единствена

Ердоган, висши държавници означават 947-та годишнина от борбата при Манцикерт , където турците смятат за победена Византийската империя през 1071 година, разрешава им турското завземане на Мала Азия - Анадола за идващите епохи , оповестява " Дейли Сабах ".

Бинали Йълдъръм, който приказва пред 75 000 души разяснява, че тези, които се пробват да разделят нацията, ще се провалят. " Всички райони, обвързани с нас посредством исторически, културни и религиозни връзки, поглеждат към Турция , която в никакъв случай няма да ги остави ", изяснява той.

Турция ще продължи да предлага своята поддръжка на интернационалните институции, които предизвикват мира и стабилността.

Ердоган разяснява, че борбата при Манцикерт предвещава сполучливите завоевания на Бурса, Одрин и Истанбул, борбата е сега, в който турците се обрисуват като мощ в историята и в случай че Турция не помни духа на Манцикерт, тя ще загуби своята история и бъдеще .

" Да си спомним за Манцикерт значи да си спомним за себе си . Не забравяйте, че нашите предшественици са се жертвали, с цел да ни обезпечат мощ ", изяснява Ердоган и се особено се обръща към младежите да защитят и запазят историята на нацията, с цел да обезпечат бъдещето си.

" Трябва да сме мощни в стопанската система, дипломацията, военните, промишлеността и всички съответни организации и институции. Лешоядите постоянно обикалят ", добавя той добавяйки, че Турция не е имала лукса да демонстрира миг на уязвимост.

" Докато духът на 1071 остане жив , нищо няма да попречи на постигането на задачите на Турция през 2023 година и на визиите за 2053 и 2071 година ", разяснява президентът.

 Стабилна Турция е значима за Европа, разгласи Макрон пред Ердоган
Стабилна Турция е значима за Европа, разгласи Макрон пред Ердоган

Двамата организираха телефонен диалог

На 26 август 1071 година армията на византийския император Роман IV Диоген посреща селджукската войска състояща се най-вече от стрелци на коне и водени от султан Алпарслан. Роман е покорен и преди да бъде освободен от Алпарслан, според съглашението сред двамата водачи, няколко гранични пункта са предадени на селджуците. Сделката разрешава на султана да обърне цялото си внимание към Фатимидите, ръководещи Египет.

Византийският император скоро по-късно е свален и погубен от противници за трона и империята изпада в разрушителна революция. Споразумението сред двамата водачи не е утвърдено от новия император, който отхвърля изискванията му.

Завладяването на Анадола принуждава Православната Християнска Византийска империя, да потърси и помощ от католическа Ватикана. Папа Урбан II употребява настояването на византийския император Алексий І Комнин за военна помощ, с цел да разгласи в Съвета на Клермон през 1095 година обща готовност на западното християнство против турците, заели Анадола и огромна част от Близкия изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР