Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в събота, че очаква

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в събота, че очаква
Коментари Харесай

Ердоган чака среща с Тръмп, за да обсъдят военните операции в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в събота, че чака да се срещне с американския си сътрудник Доналд Тръмп в Организация на обединените нации по-късно този месец, с цел да обсъдят военните интервенции в североизточната част на Сирия, където Турция възнамерява да върне един милион сирийски бежанци, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Турция и Съединени американски щати започнаха тази заран взаимно наблюдаване в плануваната " зона за сигурност " в Североизточна Сирия в границите на съглашение от 7 август.

Турция, която е приютила 3,6 милиона бежанци от Сирия и към този момент управлява територии в северозападната част на страната, желае да ускори военното си наличие в североизточната част, с цел да изтласка от границите си сирийските кюрдски милиции и да сътвори условия за връщане на бежанците.

Говорейки за проекта си за среща с Тръмп в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации, Ердоган сподели, че ще обсъдят " какъв тип стъпки ще подхващат " по продължение на сирийската граница източно от река Ефрат.

" Има разлики сред това, което се приказва, и това, което се прави. Трябва да решим това ", сподели Ердоган.

Турският президент съобщи, че неговата страна не може да одобри военно образование на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа /СЗН/ от страна на Съединени американски щати. СЗН бяха основен съдружник на Съединени американски щати в Сирия в битката против Ислямска страна, само че Турция ги счита за терористична организация.

Ердоган още веднъж напомни проекта, който бе упоменат за пръв път в четвъртък, да трансферира един милион бежанци в Сирия - план, който съгласно него се нуждае от интернационална помощ за създаване на домове за бежанците.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР