Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в четвъртък, че страната

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в четвъртък, че страната
Коментари Харесай

Турция ще изпрати войски в Либия в отговор на отправено от Триполи искане

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в четвъртък, че страната му ще изпрати войски в Либия, откакто от Триполи е отправено искане, и че ще показа съответния законопроект в Народното събрание през януари, съобщи Ройтерс.

Преди месец Анкара подписа две обособени съглашения с интернационално приетото либийско държавно управление на премиера Файез ел Сарадж - за военно съдействие и съдействие в региона на сигурността, и за разграничение на морските пространства в Източното Средиземноморие.

Правителството на националното единодушие на Сарадж от месеци оказва отпор на нахлуване на силите на авторитетния в Източна Либия боен пълководец Халифа Хафтар, които се употребяват с поддръжката на Русия, Египет и Обединените арабски емирства, отбелязва Ройтерс.

След като към този момент ни е отправено искане (от Либия), ще го приемем ", съобщи Ердоган в тирада пред членове на партията си в Анкара.

" Ще внесем законопроекта за изпращане на войски в Либия в дневния ред незабавно щом Народното събрание възобнови работа ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР