Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че ще бъде

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че ще бъде
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган ще приеме в Истанбул на 17 март лидерите на Франция, Германия и евентуално Великобритания

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че ще бъде хазаин на среща на върха в Истанбул на 17 март с водачите на Франция, Германия и вероятно Англия за разискване на тематиката за мигрантите, откакто Турция стартира да им разрешава да минават към Европа, съобщи Ройтерс.

Ердоган, който приказва пред кореспонденти в самолета на връщане от посещаване в Брюксел, сподели, че Турция не обмисля да затвори още веднъж вратите към Европа към този момент и че Гърция би трябвало да отвори своите.

По мотив на отношението на Гърция към мигрантите, струпали се на границата ѝ, турският президент съобщи: "Те би трябвало да знаят, че методът им на границата е закононарушение. Ще потърсим сметка за това ", съобщи Анадолската организация.

Турция изиска съдружниците да вземат участие в отбраната на югоизточната граница на НАТО

"Моето предложение към Гърция е: отворете вратите (на границата). Тези хора няма да останат в Гърция, дано да преминат към други страни в Европа ", съобщи той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Ердоган Идлиб, Сирия и мигрантската рецесия съставляват тест за воля и водачество по-скоро за Европейски Съюз в сравнение с за Турция.

"В миг, когато ние, плащайки огромна цена в Идлиб, осигурихме преустановяване на огъня и отбрана за мирните жители, Европейски Съюз също би трябвало да направи това, което му се поставя. Европейските водачи признаха, че Турция извършва отговорностите си и че Европейски Съюз работи постепенно ", сподели още той.

По думите на президента въпреки и краткотрайно, примирието в Сирия, контрактувано в Москва сред Турция и Русия предходната седмица, работи добре. "Вече минаха четири дни. Надявам се да продължи по този начин и да премине в трайно помирение ", сподели Ердоган.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР