Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че планира днес

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че планира днес
Коментари Харесай

Ердоган планира днес или утре да разговаря по телефона с Путин и Зеленски

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че възнамерява през днешния ден или на следващия ден да беседва по телефона с президентите на Русия и Украйна, предадоха Ройтерс и турските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Турският водач, който приказва след петъчния намаз, изрази вяра, че по време на диалозите ще може да се контракти за организирането на среща на съветския президент Владимир Путин и президента на Украйна Володимир Зеленски в Турция за слагане на завършек на руско-украинската война.

Турция, която е член на НАТО, поддържа положителни връзки и с Русия, и с Украйна. Анкара пое ролята на медиатор за разрешаването на спора сред двете страни. В турския град Анталия се състоя среща сред външните министри на Русия и Украйна, а по-късно в Истанбул бе проведена среща на договарящите на двете страни.

Не сме останали без вяра. Днес или на следващия ден възнамерявам да проведа телефонен диалог с Владимир Путин и със Зеленски. Имаме за цел в Истанбул да бъде проведена среща на равнище водачи, сподели Ердоган.

Засега договарянията сред Русия и Турция дават позитивни резултати. Обаче не всичко е както желаеме да бъде. Но ще стане по-добре. Не сме останали без вяра, разясни турският държавен глава.

Ердоган заяви още, че в хода на новата турска военна интервенция в Северен Ирак против ПКК (Кюрдската работническа партия) са починали трима турски бойци и са били обезвредени 45 кюрдски терористи. Той посочи, че турската интервенция ще продължи, до момента в който районът не бъде прочистен изцяло от терористи, осведоми телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР