Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Анкара е

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Анкара е
Коментари Харесай

Ердоган: Ще предоставим всякаква военна подкрепа, която е нужна на Либия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че Анкара е подготвена да даде всякаква военна поддръжка, каквато е нужна на либийското държавно управление в Триполи. Ердоган направи това изявление пред телевизия А Хабер след срещата си в Истанбул с ръководителя на държавното управление на националното единение на Либия Файез ал Сарадж, заяви Ройтерс.

Турция и държавното управление на Сарадж подписаха съглашение за военно съдействие в края на ноември, предава Българска телеграфна агенция.

" Ние ще защитим правата на Либия и на Турция в Източното Средиземноморие ", сподели Ердоган. " Ние сме повече от подготвени да дадем каквато помощ е нужна на Либия ".

Още във вторник Ердоган съобщи, че Турция е подготвена да изпрати войски в Либия в поддръжка на държавното управление на Сарадж, което е изправено пред настъплението на войските на военния водач Халифа Хафтар към Триполи.

Заедно със съглашението за военно съдействие Турция и Либия подписаха и съглашение за делимитиране на морските граници. То срещна остра реакция от Гърция и Кипър, тъй като разрешава на Анкара да предяви искания към обширни зони в източната част на Средиземно море, хипотетично богати на въглеводороди. Това деяние на Анкара и Триполи беше подложено на критика и от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Египет.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР