Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че убийството на саудитския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че убийството на саудитския
Коментари Харесай

Ердоган: Убийството на Джамал Хашоги е било планирано

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги е било планувано дни преди гибелта му, предадоха Асошиейтед прес и Анадолската организация.

Ердоган приказва в Народното събрание пред депутати от неговата Партия на справедливостта и развиването.

По думите на турския президент записи от камери за видеонаблюдение демонстрират, че Хашоги не е напуснал постройката на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Турският президент уточни, че камерите в консулството са били отстранени.
Рияд: Хашоги бил погубен при неразрешена от управляващите интервенция Външният министър дефинира случилото се като "огромна неточност "
По думите му саудитски екип от трима души е дошъл в Истанбул дни преди убийството на Хашоги, а екип от 15 саудитски представители е влезнал в консулството в деня на убийството. Ердоган сподели, че саудитският екип е посетил гора в Истанбул и Ялова.

Турският президент уточни, че карцерът на 18 души в Саудитска Арабия по отношение на убийството на Хашоги съответствува с информацията, с която разполага турското разузнаване.
„ Хюриет ”: Джамал Хашоги е бил удушен Крал Салман и престолонаследникът принц Мохамед са изразили по телефона съболезнования на сина на журналиста
По думите на Ердоган доказателствата сочат, че Хашоги е бил погубен по нечовечен метод. Той зададе въпроса за какво досега тялото на журналиста не е открито.

Саудитският публицист Джамал Хашоги, който подлагаше на критика управляващите в Рияд, изчезна на 2 октомври, откакто влезе в саудитското дипломатическо посланичество в Истанбул. Саудитска Арабия призна през уикенда, че той е умрял.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР