Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция е предоставила

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция е предоставила
Коментари Харесай

Турция е предоставила записи за убийството на Хашоги на Саудитска Арабия, САЩ и други страни

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция е предоставила записи, свързани с убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги, на Саудитска Арабия, Съединени американски щати и няколко други страни, предадоха международните организации.

"Предоставихме записи на Саудитска Арабия, Съединени американски щати, а също на германците, французите и британците ", сподели Ердоган в Анкара, преди да отпътува за Париж. "Те са ги изслушали и знаят за диалозите ", добави той.

Турски източници обявиха по-рано, че управляващите разполагат с аудио запис, който документира убийството, припомня Ройтерс.

Журналистът Джамал Хашоги, който подлагаше на критика управляващите в Рияд, е бил погубен при посещаване в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. Главният прокурор на Истанбул съобщи, че Хашоги е бил удушен, незабавно откакто е влезнал в консулството, а по-късно тялото му е било разчленено и унищожено.

Неговият мъртвец по този начин и не беше открит. Една от хипотезите е, че тялото му може да е било разтворено в киселина. Без да разкрива източниците си, турският в. "Сабах " още веднъж прокарва тази версия в обява през днешния ден.

Според изданието следователите са на мнение, че трупът на журналиста е бил разперен в киселина, а по-късно изхвърлен в канализацията, съобщи Агенция Франс Прес.

При направени проучвания на проби от канализацията на резиденцията на саудитския консул в Истанбул били засечени следи от киселина, написа проправителственото издание.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР