Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция е готова

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция е готова
Коментари Харесай

Ердоган: Турция и Азербайджан заедно ще построят нов Нагорни Карабах

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция е подготвена дружно с Азербайджан изцяло да възстановят Нагорни Карабах, предадоха турските медии.

Ердоган, който е на публично посещаване в Азербайджан, приказва през днешния ден пред Народното събрание в Баку.

Вчера пътувахме в Нагорни Карабах, видяхме какви са разрушенията там след 30 години спор. Турция и Азербайджан обаче дружно ще възстановят всичко, те ще изградят нов Нагорни Карабах, сподели турският президент, представен от телевизия ТРТ.

Турският водач насочи апел за постигането на дълготраен мир в района.

Днес поддържаме Азербайджан. Нека целият свят да знае, че и на следващия ден ще стоим до Азербайджан, съобщи още Ердоган.

Не единствено Азербайджан, само че също и всички страни от региона, в това число Армения, и светът ще имат изгода от мира и спокойствието в Кавказ, посочи турският президент, представен от Анадолската организация.

Ние имаме вяра, че пътят, водещ към дълготраен мир, минава през съдействието сред всички нации и страни в района на основата на взаимно доверие, означи Ердоган.

Той посочи, че " успеха на Азербайджан в Нагорни Карабах предходната есен е била победа на справедливостта и е осуетила проектите на тези, които виждат света като сцена на своите политически и стопански упоритости ".

Ердоган съобщи, че Турция ще се радва да види град Шуша в Нагорни Карабах като културна столица на тюркоезичния свят идната година, откакто тази година градът е културна столица на Азербайджан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР