Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му ще
Коментари Харесай

Ердоган: Армията ни ще е в Сирия „докрай“

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че страната му ще продължи военната си интервенция против кюрдите и " Ислямска страна " в Северна Сирия, макар получаваните рецензии от сътрудниците в НАТО.

" Турция няма да спре да изкоренява терористичните организации в Сирия ", уточни Ердоган пред кореспонденти по време на аудиенция в Баку. Той добави, че Турция има намерение да организира " изцяло " военната интервенция до " самия ѝ надвит край " и " да приключи това, което сме почнали ", съобщи БНР.

" Ние сме решени да продължим интервенцията до дъно, без да обръщаме внимание на заканите. Битката ни ще продължи, до момента в който не бъде реализирана дефинитивна победа ", акцентира той. Ердоган също по този начин атакува Европейския съюз и Арабската лига поради рецензиите им към турската военна интервенция и изиска интернационалните средства за проектите на Анкара за " безвредна зона " в североизточна Сирия. Той се причисли към президента на Съединените щати Доналд Тръмп в обвиняването към кюрдските сили за освобождение на пандизчии от " Ислямска страна ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР