Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че случващото се в

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че случващото се в
Коментари Харесай

Ердоган: Случващото се в Близкия изток е повече клане, отколкото война

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че протичащото се в Близкия изток наподобява повече на кръвопролитие, в сравнение с война.

“Непропорционалното потребление на мощ против линията Газа, лишено от всякакво морално опрощение, може да докара Израел до изцяло нежелано място на международната сцена. Този спор, който се води със срамни способи, не е война, а всеобщо ликвидиране “, сподели той, говорейки в Народното събрание. Речта му беше предавана директно от държавната телевизия.

“Смятаме всяко деяние против цивилното население за неправилно. Вярваме, че войната също има морал и че страните би трябвало да го почитат. За страдание, този принцип е жестоко нарушен в споровете в Израел и Ивицата Газа ”, добави Ердоган.

Според него „ Организация на обединените нации и други организации изоставиха палестинския народ, не извършиха обещанията си и не съумяха да защитят законните права на палестинците “. “Не би трябвало да забравяме, че в случай че Израел се държи не като страна, а като група, тогава в последна сметка той ще бъде третиран като група. Атаките против линията Газа, бомбардировките на мирни селища и блокирането на коридора с филантропична помощ не са дейности на страна, а на група “, сподели той.

Ердоган повтори апела си други водачи да се включат в разрешаването на рецесията, тъй че страните да могат да седнат на масата за договаряния и „ да сложат завършек на кръвопролитията “. „ Дългосрочният мир в района е вероятен единствено с решение, основаващо се на резолюциите на Организация на обединените нации със основаването на самостоятелна палестинска страна в границите от 1967 година със столица в Източен Йерусалим и нейното признание от целия свят “, сподели Ердоган.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР