Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че планираните му разговори

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че планираните му разговори
Коментари Харесай

Ердоган уверен, че ще убеди Путин за зърнената сделка

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че плануваните му диалози с съветския водач Владимир Путин могат да доведат до възобновяване на зърнената договорка, оповестява " Ройтерс ".

Той прикани западните страни да обмислят настояванията на Русия.

" Прекратяването на Черноморската самодейност за експорт на зърно ще има поредност от последици, вариращи от повишението на световните цени на храните до дефицит в избрани райони , което евентуално ще докара до нови миграционни талази ", предизвести Ердоган по време на полет на връщане от аудиенция в страните от Персийския залив и Северен Кипър.

" Уверен съм, че откакто обсъдим задълбочено въпроса с президента Путин , можем да подсигуряваме продължаването на това филантропично изпитание ", посочи той.

В понеделник в Черноморската зърнена договорка и анулира гаранциите за безвредно мореплаване. Оттогава нито един транспортен съд не е отплавал от украинските пристанища. Новината неотложно докара до, търгувани на Чикагската фондова борса.
 Зърнената договорка като <a href=залог сред Путин и Ердоган " >
Зърнената договорка като залог сред Путин и Ердоган

Ердоган последователно измества позиционирането на страната си от двата стола

Москва съобщи, че ще се върне към договорката единствено в случай че бъдат изпълнени настояванията ѝ за на храни и торове за международните пазари. Западните страни пък настояват, че Русия не е имала проблеми с продажбата на храни - нещо, което не попада под финансови наказания.

" Наясно сме, че президентът Путин също има избрани упования от западните страни и е извънредно значимо те да подхващат дейности в това отношение ", акцентира Ердоган.

Днес по украински уреди за експорт на храни за четвърти следващ ден и организира Според Запада това е опит на Москва да се измъкне от глобите, като заплашва с световна продоволствена рецесия.

Ердоган още веднъж изрази вяра

Вярвам, че без да протакаме процеса, ще осигурим продължение на Черноморската самодейност за зърно, означи той.

подписана сред Русия и Украйна с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли 2022 година, имаше за цел да предотврати международна продоволствена рецесия, като разреши на украинското зърно, блокирано поради съветската инвазия, да бъде безвредно изнесено през черноморските пристанища.
 Русия даде три месеца период на Организация на обединените нации да избави зърнената договорка
Русия даде три месеца период на Организация на обединените нации да избави зърнената договорка

Москва няма да възобнови договарянията, в случай че не бъдат изпълнени изискванията за съветския селскостопански износ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР