Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че отхвърля призивите на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че отхвърля призивите на
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да има примирие, докато не прочистим Северна Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че отхвърля апелите на американския президент Доналд Тръмп да разгласи помирение и да спре турското военно нахлуване в Североизточна Сирия, а също, че не го тревожат американските наказания поради офанзивата, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на турската телевизия НТВ.

Казват ни " Обявете помирение ". Никога не бихме могли да обявим помирение, съобщи турският водач пред съпътстващите го публицисти в самолета на връщане от посещаване в Азербайджан.

Ердоган сподели, че договарянията с Вашингтон и Москва за сирийските градове Кобане и Манбидж не престават и означи, че не счита за нещо неприятно навлизането на сирийските държавни войски в град Манбидж, стига регионът да бъде прочистен от терористи. " Не можем да обявим помирение, до момента в който не прочистим този регион ", добави той.

Турският президент сподели, че в отговор на предложение на Тръмп за ходатайство е декларирал пред него, че страната му няма да договаря с терористична организация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ердоган заяви, че вчерашната офанзивата откъм Манбидж, при която беше погубен един турски боец и ранени осем, е била подхваната от сирийските държавни сили в региона.

Президентът разгласи също, че други възможности на американските изтребители Ф-35 са налице и към този момент са почнали да постъпват предложения.

Анкара и Вашингтон влязоха в борба поради покупката от Турция на съветски зенитни ракетни комплекси С-400, които съгласно Съединени американски щати се несъвместими с отбранителните средства на НАТО и заплашват самолетите Ф-35, напомня Ройтерс.

Пред публицистите в самолета Ердоган сподели, че през ноември-декември доставките на съветските системи С-400 може да бъдат изцяло приключени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР