Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма да позволи

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма да позволи
Коментари Харесай

Ердоган към опозицията: Няма да допуснем да саботирате проектите ни

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че няма да разреши на опозицията да саботира бъдещите планове на държавното управление като този за неестествен канал в Истанбул, съобщи Анадолската организация.

Ердоган окачестви обединението, образувана от няколко опозиционни политически партии за парламентарните избори на 24 юни, като " разрушителен съюз ". Той приказва през днешния ден на протест на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в окръг Ъспарта, предава Българска телеграфна агенция.

По думите на Ердоган през юни предстоят " най-важните избори " в историята на страната.

Критикувайки предизборните обещания на своите съперници, Ердоган съобщи: " Никога няма да позволим на " унищожителния съюз " да ни попречи или да саботира нашите планове ".

Кандидатът за президент на водещата опозиционна мощ в Турция - Народнорепубликанската партия - Мухаррем Индже даде обещание, че в случай че бъде определен, ще приключи мегапроекта Канал Истанбул, който ще свърже Мраморно с Черно море, и няма да продължи със стъпките за произвеждане на турски автомобил.

" Очаквам от вас доста мощна поддръжка за светлото бъдеще на Турция ", съобщи Ердоган.

Идеята за основаването на Канал Истанбул бе показана от президента Реджеп Тайип Ердоган през 2011 година, а реализирането му е измежду основните цели на държавното управление за 2023 година, когато турската република ще навърши 100 години. Според проектите осъществяването на плана би следвало да стартира тази година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР